Wat anderen zeggen


Individuele coaching, verzuimbegeleiding, assistentie bij het zoeken naar ander werk… welke rol ik ook heb vervuld in het traject van mijn cliënten, zij hebben er een oordeel over. Hieronder vind je wat anderen over mij zeggen,
spreekt het je aan? Neem gerust contact op met mij.

 

Druk als deeltijd ZZP’ er in combinatie met een vast dienstverband en vrijwilligersbaantjes was de balans tussen ondernemen, vast werk en privéleven in de war . Via mijn vaste werkgever kwam ik in contact met Hesselien Nauta. Onder begeleiding van Hesselien heb ik een aantal tests en oefeningen gedaan die mij een spiegel hebben voorgehouden waarom ik af en toe vastliep in teveel werk in te weinig tijd. In open en plezierige setting (confronterend maar ook met flinke dosis humor) heb ik een beter inzicht gekregen in oorzaak en gevolg in  wie  ik ben, wat ik  meeneem en uitstraal in verschillende werksituaties. Ik voel door de coaching een vooruitgang in het rationeler kunnen benaderen van werksituaties wat mij minder stress oplevert en meer zelfvertrouwen geeft.

Na het coachingstraject heb ik een verslag gekregen met uitleg over de oefeningen en over de toepassing van de gemaakte tests.
In de toekomst kan ik dit gebruiken om alles nog eens terug te lezen en bij de les te blijven.
Hesselien, bedankt voor je coaching en ik kan iedereen bij jou aanbevelen die opzoek is naar meer evenwicht in het werkzaam leven.
Jens Dijkstra  Sportconsulent

————————————————-

Ik heb op eigen initiatief contact gezocht met Hesselien voor een coachingstraject. Het doel was om mezelf als ondernemer verder te ontwikkelen op persoonlijk vlak.
Ik ben startend ondernemer en bij het opbouwen van mijn adviespraktijk krijg ik veel te maken acquisitiegesprekken en gesprekken in netwerksituaties.
Dit was betrekkelijk nieuw voor mij en ik wist dat ik me op dit vlak verder kon ontwikkelen.

Onder begeleiding van Hesselien heb ik een aantal tests en oefeningen gedaan die mij verder helpen. Uitgangspunt was altijd het focussen op je sterke eigenschappen en hoe je deze eigenschappen het beste kunt gebruiken in gesprek met je klant.

Tijdens deze coachingsperiode, waarbij je ook oefeningen in praktijksituaties doet en bespreekt, heb ik veel handvaten gekregen die ik meteen in de praktijk kan toepassen.
Na het coachingstraject heb ik een verslag gekregen met o.a. uitleg over de oefeningen en over de toepassing van de gemaakte tests.
Dus ook in de toekomst kan ik dit naslagwerk gebruiken om alles nog eens terug te lezen en te kijken of ik nog op de goede weg ben.  

Hesselien, bedankt voor je coaching en ik kan iedereen een coaching traject bij jou aanbevelen

Februari 2019
————————————————-

Ik heb Hesselien leren kennen als een toegankelijke, maar directe en open coach die me zo nu en dan duidelijk liet weten waar mijn angsten en knelpunten zaten. Ik ken ze wel, maar het is fijn ( en toch ook wel confronterend) om zo nu en dan even die spiegel voorgelegd te krijgen. Dat zet wel in beweging! Door mijn sessies bij Hesselien heb ik weer rust en ruimte in mijn hoofd gekregen, is de creativiteit weer gaan stromen en heb ik het vertrouwen gekregen dat ik succesvol kan zijn met het professioneel uitoefenen van mijn passies. Hesselien geeft me het gevoel dat ze in me gelooft en dat is enorm waardevol en geeft energie!

Juli 2019
————————————————-

Het voorstel kwam om een coachingstraject te gaan volgen. Ietwat sceptisch zat ik op de stoel en was benieuwd wat er ging komen. Na een aantal gesprekken en testen stonden er een aantal dingen op papier. Dat was voor mij zeer verrassend maar gaf ook een hoop duidelijkheid. Ik wist niet wat mij uit balans bracht, en dat werd nu duidelijk. Nu kan ik er op anticiperen en daardoor situaties beter inschatten of sturen. Het is natuurlijk een leerproces die niet 1 2 3 klaar is, maar het heeft mij wel meer rust gegeven. Het coachingstraject heeft mij op een positieve manier erg geholpen.

Janneke, juni 2018
————————————————-

Hesselien,

 Je hebt me spiegels voorgehouden, je hebt mij mezelf laten zien.
Scherper dan ooit heb ik in beeld waar ik naar toe werk.
Bedankt voor wat je daarin als coach hebt betekent.

 John, december 2016
————————————————-

Augustus 2015 gebeurde hetgene waar velen me al voor gewaarschuwd hadden. Ik deed al tijden lang eigenlijk niks anders dan werken. Het werd simpelweg te veel plus dat er een einde aan mijn relatie kwam. Ik kwam via een netwerkclub BNI in contact met Hesselien Nauta en zij stelde voor om een aantal gesprekken met haar te gaan voeren om alles weer even een plek te kunnen geven en meer rust te vinden.

Het was erg confronterend allemaal, maar een enorm goede beslissing geweest om haar in te schakelen. Hesselien neemt alle tijd voor je, luistert heel erg goed en vraagt met name heel veel. Soms was het heel lastig om gelijk een antwoord te geven op sommige vragen , maar doordat Hesselien dan doorvroeg of de situatie anders omschreef kwam ik altijd tot een antwoord welke goed voelde.  

Ik ben door de gesprekken met Hesselien veel meer gaan realiseren dat er meer is dan werken alleen, ben beter gaan plannen, heb dingen uit handen kunnen geven en voel me sterker dan ooit.

Wil haar hiervoor dan ook erg bedanken!

Een ondernemer van de BNI
————————————————-

Wij werken nu met Hesselien Nauta ruim een half jaar, ons ziekteverzuim was historisch gezien & in vergelijking met onze branche ongeveer 2 keer zo hoog als gebruikelijk, met alle gevolgen van dien. Met name het kort lopend verzuim was bij ons een probleem, er waren een aantal medewerkers waarbij het frequent verzuim ook aan de hoge kant was. In onze oude situatie was er weinig structuur & duidelijkheid onder de medewerkers. Ook wist het management niet een adequate & praktische oplossing hiervoor te bedenken. 

Met de start van de samenwerking met Hesslien Nauta als onze verzuimcoach in november 2014 zijn we begonnen om duidelijkheid te creëren met een verzuimprotocol, dit in combinatie met regelmatige opvolging van Hesselien, verzuimbezoeker, en het bedrijf zelf merkten wij al snel een verandering in het verzuimpercentage. Met name waar ons probleem ook lag, het kortlopend verzuim. Daarnaast bevalt het ons & onze medewerkers dat Hesselien onafhankelijk werkt. Hierdoor hebben medewerkers meer het gevoel begrepen te worden & zien ze haar als een soort vertrouwenspersoon. 

Het contact met Hesselien is zeer prettig & correct, ze neemt veel uit handen van de werkgever in verband met de verbetering wet poortwachter & medewerkers hebben het gevoel meer begrepen te worden. Daarnaast draagt ze ook goede suggesties aan om het verzuim preventief te kunnen voorkomen. Ze werkt pragmatisch & begrijpt goed wat de wensen zijn.

Freddy Teuben – Controller ABS Group BV
————————————————–

“Wij maken sinds augustus 2014 gebruik van de diensten van Hesselien Nauta. Wij vinden het belangrijk dat er korte lijnen zijn, dat er met ons meegedacht wordt en dat arbeidsongeschikte medewerkers op de juiste manier begeleid worden zodat ze snel weer inzetbaar zijn zodra er mogelijkheden zijn. Dat wil elke werkgever natuurlijk, maar vooral in de sportbranche en bij sportverenigingen kan ziekte van de sportleider de voortgang van lessen ernstig in gevaar brengen. Zou het dan zo afgesproken kunnen worden dat een werknemer (bijvoorbeeld met hulp) toch aanwezig kan zijn in de gymzaal is dat een win-win situatie. Hesselien Nauta is in staat om goed contact te hebben met de medewerkers, want naast begrip heeft ze ook ruime ervaring in het voorstellen van oplossingen. In een aantal gevallen heeft haar (telefonisch) contact met onze medewerkers er zelfs toe geleid dat een bezoek aan de bedrijfsarts niet meer nodig was”
——————————————

Als werkzoekende ben ik bij Hesselien een coachingstraject gaan volgen. Hierin ontdekte ik wat mij drijft en wat ik zoek aan waarden in mijn werk. Dit doet Hesselien met veel passie en kundigheid. Wat het mij opgeleverd heeft is dat ik nu duidelijk weet wat ik wil en dit tijdens een sollicitatiegesprek ook goed kan duiden. Dit laatste is belangrijk voor een goed sollicitatiegesprek. 

Daarnaast krijg ik door het traject goed inzicht in hoe ik communiceer, verbaal en non-verbaal. Hesselien houdt je een spiegel voor (wat soms niet leuk is) waardoor je inzichtelijk krijgt hoe de interactie/communicatie met anderen verloopt. Ook dit is zeer waardevol tijdens het sollicitatiegesprek, en uiteraard elk ander gesprek.

Kortom het was een zeer, zeer waardevol coachingstraject waarin Hesselien precies weet wat nodig is om het traject voor jou succesvol te laten zijn.

Hartelijk bedankt voor alle mooie inzichten, Gerard
—————————————-

Werken aan mezelf is een keuze maar brengt mij wie ik wil zijn.

Op enig moment ben ik geboren en ben ik mede gevormd met de genen van mijn (voor)ouders. Ik ben dat en ik denk dat voor een ieder geldt. Door de loop van de jaren ontwikkelt zich op grond van de opvoeding , de omgeving en je eigen karakter een bepaald patroon. Van jongs af aan droomde ik de droom van een toekomstbeeld met  als hoofdrolspeler mezelf. Bewust en/of onbewust werkte ik  aan mijn toekomstbeeld van iemand zijn, deskundig, hulpvaardig en meelevend. In de weg daarna toe is er ook iets  als een eigen ontwikkelde patroon gecombineerd met je persoonlijkheid.  Wie ben ik,  welke rol vervul ik en wat doet dat met mijn gevoelens. Ik wenste meer evenwicht te krijgen tussen het geven en wie ik wil zijn.

Ik heb mij bij Hesselien vanaf het eerste contact vertrouwd gevoeld om met haar het gesprek aan te gaan en mij te laten spiegelen aangaande mijn eigen gedrag, mijn houding, met wie ik zou willen zijn.

Welke invloed heeft het verleden  gehad op mijn eigen functioneren vandaag de dag. Zij heeft mij het inzicht gegeven om beter naar mezelf te durven én nu te kunnen kijken. Naar je dagelijkse houding en het dagelijkse functioneren. Het leren stellen van grenzen en daarmee voor mezelf duidelijkheid scheppend.  Na het coaching traject (= hard werken) is er meer innerlijke rust ontstaan en ben ik nog beter in staat om mijn werk te doen. Mijn relaties de hulp te bieden waar zij om vragen, maar wel met mijn eigen grenzen. Het gevolg is dat ik nu veel bewuster en met nog meer plezier werk aan mijn eigen toekomstdroom.

Ga ook eens praten met Hesselien! Je wordt een betere ik.

Geschreven door een ondernemer
————————————–

Sinds januari 2013 zijn wij gestopt met onze arbodienst en maken wij gebruik van de diensten van Hesselien Nauta. Reden hiervoor: kortere lijnen, persoonlijk contact en het kunnen/willen meedenken. Dit heeft Hesselien Nauta in de afgelopen periode ook waargemaakt. Ze is goed bereikbaar, denkt mee en moet soms zelfs een beetje getemperd worden.  Een hele prettige ervaring ten opzichte van onze vorige arbodienst. Je kan er op vertrouwen dat het goed komt.

Myra Illés – Huis voor de Sport Groningen / Arbeidsloket
———————————–

Hesselien heeft mij begeleid toen ik zowel zakelijk als privé op een aantal punten vastliep. Ze heeft mij geholpen om bepaalde patronen bij mijzelf te ontdekken en om een begin te maken met het doorbreken van deze patronen. Hesselien deed dit met compassie, aandacht voor mijn eigenaardigheden en gelukkig ook met humor!”

Geschreven door Jolanda.
————————————

Onze toenmalige arbodienst kon ons bedrijf en medewerkers niet bieden wat wij nodig hadden op het gebied van verzuim. Door Hesselien Nauta in te zetten voor het verzuim binnen ons bedrijf is er een wereld voor ons open gegaan en hebben we eindelijk grip op het verzuim van onze medewerkers.

Persoonlijk contact, de juiste begeleiding voor onze medewerkers, haar kennis en ervaring, de korte lijnen met specialisten en vooral haar inzet en gedrevenheidmaken Hesselien een zeer toegewijde verzuimadviseur.

Hesselien denkt in oplossingen en mogelijkheden. Daar hebben wij als bedrijf echt wat aan!

Yvonne Elting  Elting Stukadoors- en Afbouwbedrijf B.V. 
————————————–

Nadat mijn arbeidsovereenkomst bij mijn werkgever eindigde, heb ik het plan opgevat om zelfstandig ondernemer te worden. In dit hele proces kwam ik erachter dat ik het erg lastig vond, om te bedenken ‘waar ik precies van ben’ en om daar de focus op te houden. Met deze vraag ben ik bij Hesselien terecht gekomen. Mijn hele leven lang heb ik vooral hard gewerkt en ik was er ook van overtuigd dat dit de manier was om mijn doel te bereiken. In het coachingstraject heeft Hesselien me echt tot nadenken gezet en me gevraagd om ‘rust’ te nemen. Iets dat ik erg lastig vond. Stil zitten en stil worden confronteerden mij in eerste instantie behoorlijk met mezelf en zorgden voor een nog grotere onrust. Toch ben ik er gedurende het traject wel achter gekomen dat rust nemen voor mij een van de belangrijke sleutels is naar mijn ontdekkingstocht naar ‘waar ik precies van ben’ en om daar focus op te houden. De ‘SORBO’ was daarbij een erg mooi hulpmiddel en ik houd deze als belangrijke reminder vast, zodat ik mijn doel op de manier die het beste bij mij past kan halen. Hesselien haar werkwijze kenmerkt zich voor mij door oprechte aandacht, liefdevol confronterend en prachtige oefeningen, die je snel op het juiste spoor helpen.

Geschreven door Jolanda.
———————————–

“ziek worden overkomt je, ziek zijn is een keus”
Door ons ingeschakelde Arbodiensten hebben hier weinig mee gedaan.
Voor ons reden om te kiezen voor Hesselien Nauta welke was gebaseerd op:

1-persoonlijk contact.
2-goede begeleiding vanaf dag 1 bij de betreffende werknemer.
3-raadgeving en advies naar zowel werkgever/nemer.
4-adequate kennis en ervaring op gebied van wet en regelgeving alsmede uitvoerende instanties zoals het UWV.
5-vroegtijdige signalering en probleemoplossend meedenken bij naderend langdurige arbeidsongeschiktheid.

Peter Bouweraerts-  Wilmink bv/Masterturbo bv
———————————-

Na een periode van hectiek, geleefd worden en geen idee meer hebben van wat mijn gevoel eigenlijk zei, ben ik na een aantal sessies bij Hesselien terug gegaan naar de basis. Door doeltreffende opdrachten en de scherpe blik van Hesselien als coach, hebben bij mij het bewustzijn weer in geschakeld en hebben mij geleerd om te ‘voelen’. Met de omschakeling die Hesselien tijdens de sessies maakt van serieuze noot naar een lach, is het een coachingstraject waar je hard aan het werk gezet wordt, maar waar ook ruimte is voor wat luchtigheid.

Geschreven door F.
———————————–

Zojuist mijn coachingtraject met Hesselien afgerond.
Ze heeft mij geholpen om vaste patronen te doorbreken en mij laten inzien dat iedereen gelijk is. Een ander doet niet per definitie alles beter. Ik kan het zelf ook. Op weg geholpenom met meer afstand naar situaties te kijken zonder emotioneel hoeven te reageren.
Dit alles is mij helder geworden door gesprekken maar ook door oefeningen samen te doen. Ik heb een stuk duidelijkheid door coaching gekregen en ben sterker geworden. Kan beter genieten van mijn geluk en oude gewoontes en patronen loslaten.
Al met al was dit coachingtraject een cadeautje voor mij.

Geschreven door Froukje.
————————————

Beter dan een psycholoog heeft Hesselien weten te benoemen waar het bij mij echt om gaat, waar bij mij de echte pijn en frustratie zit.  Soms confronterend, maar meestal verhelderend. Ik ben er na elke sessie met “een goed stuk gereedschap” weggekomen om met de pijn en frustratie te kunnen handelen. Gaandeweg de sessies ben ik gewaar geworden hoe waardevol ikzelf ben als mens ……. Het was een soort “ groeistuip tussen-de-oren ”.  “Sorbo” gebruik ik bijna elke dag wel een keer.  Ik sta weer “op de rails” !  Terugkijkend was het een cadeau voor het leven.

Geschreven door Greetje.
———————————–

 Ik heb al jaren het idee dat ik mijn volledig potentieel niet gebruik. Angsten en onzekerheden houden mij vaak tegen om me verder te ontwikkelen in mijn werk. Hesselien heeft mij geholpen om mijn angsten in het juiste licht te zien. En als je dingen in het juiste licht ziet, lijkt het toch een stuk minder angstaanjagend. Het geeft mij net dat zetje in de rug wat ik nodig heb om in beweging te komen en er gewoon voor te gaan.

Geschreven door Bea.
———————————–

Begin dit jaar heb ik een coachingstraject gevolgd bij Nauta Coaching in Groningen. Aanleiding hiervoor was een functiewijziging op mijn werk, die leidde tot een beëindigingsovereenkomst. Niet alleen was ik verward over de keuzes die ik op werkvlak moest maken, ook de stress en mijn gedrag gedurende het gehele proces en de onzekere toekomst zorgde voor onrust en onduidelijkheid.

Onder begeleiding van Hesselien heb ik de mentale tocht door de gebeurtenissen die leidden tot mijn onrust nogmaals doorlopen. Zij heeft mij geholpen uit te zoeken wat de stress en mijn daaraan gerelateerde gedrag veroorzaakt. Vervolgens heeft ze mijhandvatten geboden om dit in de toekomst te veranderen. Daarbij maakte zij gebruik van praktische oefeningen, die mij dwongen diep in mezelf te kijken en inzicht geven in mijn gedrag en denkwijze. De manier waarop Hesselien mij met mijn eigen issues confronteerde, is open, eerlijk en onbevooroordeeld. Ik heb dit traject dan ook als zeer prettig en vooral erg verhelderend ervaren.

Geschreven door Wendy.
—————————————–